Gå videre til innhold
Gratulerer med Gudbrandsdalsostens Dag – 17. mars!

Pressemelding -

Gratulerer med Gudbrandsdalsostens Dag – 17. mars!

For andre året på rad feires Gudbrandsdalsostens dag på Lom og Skjåk i Gudbrandsdalen 17. mars. Samme dag åpner landbruks- og matminister Sandra Borch TINEs nye oppgraderte meieri i Nord-Norge.

— Over 1,1 milliarder kroner årlig i de siste ti årene har TINE investert i små lokalsamfunn over hele landet. Og ofte i bygder hvor det ikke er mye annen industri. Investeringene medfører store ringvirkninger for lokalt næringsliv, sier TINEs konserndirektor Gunnar Hovland.

TINE bidrar på selve dagen for å vise at selskapet har valgt å satse tungt på industribygging i distrikts-Norge. TINE produserer Gudbrandsdalsost, og andre brunostvarianter, på meieriene i Lom & Skjåk, på Storsteinnes i Troms og på Byrkjelo.

Feirer at TINE stoppet nedleggelse

Det var Skjåk Kommune og Lom Kommune som i fellesskap tok initiativ til å ha en årlig markering 17. mars. Dagen feires for å markere at TINE 17. mars 2011 bestemte seg for, å ikke bare for å opprettholde meieriet Skjåk & Lom i Skjåk kommune, men også å satse videre på merkevaren Gudbrandsdalsosten.

I 2011 viste en beregning at TINE kunne spare kostnader ved å legge ned produksjonen ved anlegget ï Skjåk kommune og flytte den til andre meierier. TINE valgte til slutt å opprettholde produksjonen på anlegget, og har aldri angret siden.

— Det sterke engasjementet, som startet lokalt, viste tydelig at brunosten er noe av det mest norske vi har her i landet. Den har en urokkelig plass i norske hjerter, sier Hovland.

I Gudbrandsdalen feirer ordførerne i Skjåk og Lom kommuner dagen med å smøre matpakker med fersk Gudbrandsdalsost som deles ut til skoler og barnehager i kommunene.

På Byrkjelo i Sogn, som også feirer dagen, bidrar TINE med fersk Gudbrandsdalsost på de populære havrekjeksa til det kjente lokale bakeriet «Bakar-Jon» - som serveres til ordfører og andre gjester.

Konserndirektør Gunnar Hovland
TINE feirer Gudbrandsdalsostens dag.

Åpner oppgradert meieri i Troms

I Troms og Finnmark fylke har TINE meierier i Harstad, Balsfjord, Alta og Tana. På selve Gudbrandsdalsostens dag er landbruksminister Sandra Borch, og TINEs konsernsjef Gunnar Hovland, til stede for å åpne det nye oppgraderte anlegget på Storsteinnes.

— Nord-Norge er viktig for oss. Det er store avstander og utfordrende geografi. Vår strategi er at mest mulig av melka som produseres i Nord-Norge skal foredles i Nord-Norge. TINE ønsker å være til stede og satse på industrien i Nord-Norge, sier konsernsjef Gunnar Hovland.

Brunost – en nasjonal stolthet

Hovland mener brunost er et godt pålegg med god kvalitet og smak og som inneholder både viktige mineraler og vitaminer, men brunost handler om noe mer:

— Den har en urokkelig plass i norske hjerter gjennom generasjoner. Den tradisjonen er vi ekstra stolte av i TINE.

Kontakt om Gudbrandsdalsostens dag på Skjåk og Lom: Marianne Stensgård næringssjef Skjåk kommune: 909 41 702

Related links

Emner

Kategorier


Det er nesten 9 000 melkebønder over hele Norge som i samvirke eier TINE. Hver dag lages og leveres noen av landets mest kjente og kjære produkter med lidenskap og kjærlighet, bygget på tradisjoner som strekker seg helt tilbake til 1856 og etableringen av Nord-Europas første andelsmeieri.

Sammen skaper vi et levende Norge

Kontakter

Ingrid Wilberg Arnesen

Ingrid Wilberg Arnesen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 99578851
Sindre Ånonsen

Sindre Ånonsen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef +47 916 75 707
Tanita Kveinå

Tanita Kveinå

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 95233503
Margrete Holm Rogne

Margrete Holm Rogne

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48003584
Unni P. Christense

Unni P. Christense

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 91624235 TINE-bondens nettside

TINE

Det er over 8 000 melkebønder over hele Norge som i fellesskap eier TINE. Hver dag lages og leveres noen av landets mest kjente og kjære produkter med lidenskap og kjærlighet, bygget på tradisjoner som strekker seg helt tilbake til 1856 og etableringen av Nord-Europas første andelsmeieri.

Sammen skaper vi et levende Norge

TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo
Norge